Sulfat (SLS/SLES)

                              HVA ER SULFATER I HÅR- OG HUDPLEIEPRODUKTER?

Sulfat(SLS/SLES) er kjemikalier som svært ofte er tilsatt hår- og hudpleieprodukter som shampo, balsam, dusjsåpe, håndsåpe, badeprodukter ol. Sulfat øker den skummende effekten i produkter og produksjonstiden forkortes - og det høres jo flott ut både for forbruker og produsent! Men samtidig har sulfater en bakside: De virker uttørrende på hud og hår og kan også øke risiko for eksem, kløe og allergi.

Dersom man har tørr hud, tørt hår og/eller vanskelig hodebunn bør man derfor vurdere å prøve sulfatfrie produkter. Det bør man også gjøre dersom man dusjer og vasker håret ofte. Vi er overbevist om at det kan hjelpe og fagfolk innen helse støtter dette synspunktet.

Man kan jo også tenke forebyggende: Å unngå sulfat i produkter er et godt tiltak for å opprettholde hår og hud i normal balanse. Mange av våre kunder har også bemerket at de gradvis bruker mindre mengde med kremer, oljer og lotions når man bruker sulfatfrie produkter siden hud/hår ikke blir så uttørket i vask.

På ingredienslisten på produkter er sulfat benevnt som: Sodium Lauryl Sulfate (SLS) og Sodium Laureth Sulfate(SLES).

Ikke vær bekymret for at sulfatfrie produkter ikke skummer: Vi har bare gode erfaringer med de sulfatfrie seriene som vi fører:)

Sulfatfrie produkter hos NECTAROSLO.NO: